De beste ergonomische bureaustoel

31/01/2022

Zitten is het nieuwe roken. We zitten gemiddeld acht tot tien uur per dag achter een bureau te werken. Een foute zithouding kan leiden tot rug-, schouder- en nekpijn met alle gevolgen vandien. Zo is tien procent van het absenteïsme in de bedrijfswereld te wijten aan klachten die het gevolg zijn van een slechte zithouding. Een goede zithouding daarentegen zorgt voor een betere bloedcirculatie. En een betere bloedcirculatie maakt je productiever en creatiever.

Wil je je zithouding verbeteren? Alles begint bij een ergonomische bureaustoel. Zowel op kantoor als in je home office is een goede bureaustoel de eerste stap om je werkcomfort te verbeteren. Maar hoe kies je de beste ergonomische bureaustoel voor jou?

Jouw ideale bureaustoel

Er bestaan honderden verschillende bureaustoelen. Voor iedere persoon of organisatie liggen de eisen en wensen anders. Daarom begeleidt Meyer je van a tot z met het kiezen van de juiste bureaustoel.

Na een intakegesprek stellen we een lijst samen van de meest interessante bureaustoelen voor jouw unieke situatie. Daarbij houden we rekening met de wensen van alle partijen in je bedrijf. Uit die lijst kan je een aantal bureaustoelen kiezen die je op kantoor of bij je thuis kan uittesten. Zo kan jij de beste keuze maken.

Maak hier vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek.

https://meyer.be/wp-content/uploads/2021/08/1-1.jpg

Een greep uit ons aanbod

Wist je dat 33 procent van onze bewegingen op een stoel zijwaartse bewegingen zijn? Er bestaan ergonomische bureaustoelen die met je lichaam meebewegen. Enkele van onze bureaustoelen bevatten bovendien sensoren die je zitgedrag analyseren en je helpen om een correcte zithouding aan te houden. Ook stoelen waarbij je contact met je rugleuning behoudt als je voorover buigt behoren tot ons gamma.

Ontdek een deel van onze ergonomische bureaustoelen hier.

https://meyer.be/wp-content/uploads/2021/12/005594_WH_AT_2021-3.jpg

Stel je ergonomische bureaustoel juist in

Wij merken dat slechts veertig procent van alle bureaustoelen juist ingesteld staan. Dat is zonde van de investering. Vaak weten werknemers niet hoe ze hun bureaustoel juist moeten instellen. De meeste bureaustoelen in ons gamma zijn makkelijk te hanteren. Maar om de juiste zithouding te garanderen geven we bij een levering altijd een extra woordje uitleg.

Een ergonomische zithouding in vijf eenvoudige stappen:

  1. Zithoogte: plaats je voeten plat op de grond en zorg dat je heupen iets hoger zitten dan je knieën. Zo zorg je voor een goede bloedcirculatie.
  2. Zitdiepte: kan je een 4-tal vingers tussen de rand van de zitting en je knieholte plaatsen? Dan heb je een goede zitdiepte.
  3. Rugleuning: we raden aan om de rugleuning van je bureaustoel los te zetten om een actieve houding aan te nemen. Stel de leuning in zodat je niet automatisch naar achteren kantelt en tegelijkertijd niet te veel druk op je buikspieren moet uitoefenen.
  4. Lendensteun: plaats een lendensteun ter hoogte van je broeksriem zodat je in je onderrug extra ondersteuning hebt.
  5. Armleggers: Je armen moeten ongeveer een hoek van 90° vormen om voldoende druk van je schouders en nek weg te nemen. Plaats ze in het verlengde van je werkblad en plaats je toetsenbord dichtbij.
Benieuwd hoe we jouw kantoor beter en gezonder kunnen maken?
Vraag je gratis ergonomische check-up